Wanneer je slaapkamer zich op zolder bevindt of je gewoon een laag doorlopend dak hebt, krijg je te maken met schuine ramen die over het algemeen moeilijker te bekleden zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer opties die het mogelijk maken om ook de schuine ramen in je slaapkamer sfeervol te decoreren. Raamdecoratie zorgt ervoor dat je een prettige sfeer in de ruimte krijgt, maar heeft ook een praktische functie. Met goede raambekleding kun je de temperatuur op de kamer beter reguleren en de hele ruimte verduisteren wanneer je dat wilt. Er zijn genoeg opties voor schuine ramen, dus je kunt je slaapkamer precies zo inrichten als jij wilt.

Sfeervolle texturen en zachte kleuren

Ben je een liefhebber van een zachte romantische sfeer op je slaapkamer? Dan kun je het beste kiezen voor raambekleding in lichte tinten. Gordijnen in kleuren zoals wit, lichtroze of andere pastelkleuren geven de kamer een hele zachte uitstraling. Hierdoor wordt je slaapkamer een echte oase van rust. De gordijnen die hier het beste bij passen zijn plissé gordijnen. Deze kunnen speciaal worden gemaakt voor dakramen dus je hoeft je geen zorgen te maken of dit type gordijn wel past. De mooie vouwen op deze gordijnen maken het mogelijk om ze makkelijk in elkaar te vouwen. Bovendien is het mogelijk niet alleen de onderkant, maar ook de bovenkant van de gordijnen in te klappen. Je kunt dus precies inspelen op de invalshoek van het licht. Bovendien geeft de textuur van deze gordijnen een zachte en romantische sfeer aan de ruimte. Dit type is over het algemeen lichtdoorlatend, maar er zijn ook verduisterende gordijnen beschikbaar. Je kunt de elegante uitstraling van de gordijnen dus ook combineren met een donkerdere kleur.

Strak en modern

Bij de slaapkamer inrichting komt heel wat kijken, wil je inrichten in een bepaalde stijl, dan kan dat van invloed zijn op het type raamdecoratie die je kiest. Wanneer je voor je slaapkamer liever een strakkere uitstraling zoekt, zijn er gelukkig ook meer dan genoeg opties. Simpele verduisterende gordijnen kunnen in allerlei verschillende kleuren worden geïnstalleerd. Deze rolgordijnen hebben geen vouwen, waardoor ze moderner ogen dan een plissé gordijn. Het is afhankelijk van je stijl welke optie het beste bij jouw slaapkamer past. In ieder geval is het mogelijk om een kleur uit te zoeken die je aanspreekt. Van zwart of donkerblauw tot een lichte pastelkleur. Het is dus mogelijk om verduisterende gordijnen te installeren die tegelijkertijd een zachte kleur hebben, zodat je moderniteit combineert met een romantische uitstraling.

Voor de kinderen

In een kinderkamer is het wel zo leuk wanneer je een rolgordijn uit kunt kiezen met leuke prints. Gelukkig is er tegenwoordig meer dan genoeg te vinden op dat gebied. Zelfs wanneer je een schuin dak in een kamer hebt kun je een rolgordijn kiezen dat past bij de interesses van je kinderen. Of je nu gaat voor een vrolijke effen kleur of liever een grafische print uitzoekt: alles is mogelijk. Houden ze van prinsessen of tekenfilmfiguren? Zelfs rolgordijnen met deze prints zijn verkrijgbaar, dus je bent zeker niet beperkt in je keuzes voor een schuin raam.

Aanbevolen artikelen