Een spanplafond in de slaapkamer

Je bent tevreden over de meubels en accessoires in je slaapkamer, maar toch ziet de ruimte er nog niet zo gezellig uit. Als het niet aan de meubels en de accessoires ligt, komt dit misschien door de uitstraling van de ruimte zelf. Je kunt jouw slaapkamer gezelliger én stijlvoller maken door een nieuw plafond te laten plaatsen. Wil je niet te veel geld uitgeven om je kamer een nieuwe look te geven, dan kan alleen een nieuw plafond al heel veel doen. Een bijzonder mooie optie voor een nieuw plafond is een spanplafond.

De voordelen van een spanplafond in de slaapkamer

Laat je een spanplafond plaatsen in de slaapkamer, dan profiteer je van diverse aantrekkelijke voordelen. Ten eerste kun je dit plafond helemaal op maat laten maken. Je kunt niet alleen de kleur van het plafond kiezen, maar je kunt ook kiezen hoe de verlichting in het plafond naar voren moet komen. Zelfs als je een plafond met foto wil laten maken, is dit mogelijk. Een spanplafond wordt namelijk gemaakt van een bepaald materiaal dat met een afbeelding naar keuze bedrukt wordt. Zo krijg je een honderd procent uniek plafond.

Bij een spanplafond kan men ook kiezen voor akoestisch materiaal waardoor het geluid in de slaapkamer nog beter wordt gedempt. Dit maakt de ruimte nog prettiger om in te vertoeven. En omdat je ook de verlichting naar wens aan kunt passen, kun je de slaapkamer op deze manier nog meer sfeer geven.

Tot slot is een spanplafond snel geplaatst. Binnen een dag hangt het nieuwe plafond er al. Dit betekent dat je dezelfde avond gewoon in je vertrouwde slaapkamer kunt slapen, onder je nieuwe en unieke plafond.

slaapkamerplafond

De kosten van een spanplafond

Welke kosten je moet betalen om een spanplafond te laten plaatsen in de slaapkamer, is afhankelijk van enkele factoren. Denk hierbij aan het oppervlak van de slaapkamer en dus het plafond, maar ook aan jouw specifieke eisen, wensen en verwachtingen voor het nieuwe plafond. Sommige plafonds zijn nu eenmaal duurder dan andere plafonds.Om de kosten spanplafond overzichtelijk te krijgen kun je het beste een specialist langs laten komen om de kosten te bepalen. Moeilijke hoekjes, hoge plafonds en speciale verlichting kunnen de prijs namelijk beïnvloeden. Door vervolgens een offerte aan te vragen voor het plafond dat je wil laten plaatsen, weet je direct welke kosten hierbij komen kijken. Ga je akkoord met de offerte, dan kan het plafond al op de korte termijn geplaatst worden.

verlichtingsmogelijkheden bij spanplafonds

Een fotoplafond in de slaapkamer

Je kunt een klassiek plafond laten plaatsen in de slaapkamer, maar je kunt de ruimte ook een unieke uitstraling geven door een fotoplafond aan te schaffen. Een fotoplafond wordt bedrukt met een afbeelding naar keuze. Dit kan een mooie foto zijn van het gezin, maar ook een afbeelding van een sterrenhemel. Vraag jezelf af welke afbeelding jij wil zien voor je je ogen sluit om te gaan slapen. Deze afbeelding laat je vervolgens op een plafond zetten. Voor je het weet, hangt jouw nieuwe plafond met prachtige foto boven je bed.        

Aanbevolen artikelen