Vijf tips om een Scandinavische slaapkamer inrichting te creëren

De Scandinaviërs staan bekend om de prachtige meubels en woonaccessoires die ze ontwerpen en produceren en hun stijlvolle interieurs. Wil jij ook een stijlvol Scandinavisch interieur en dan het liefst in de slaapkamer? Lees dan in dit artikel hoe je dit kunt doen.

Neem wit als basiskleur voor je slaapkamer

Een Scandinavische slaapkamer is alles behalve druk en moet vooral stijlvol zijn. Om ervoor te zorgen dat de slaapkamer niet te druk wordt en stijlvol blijft, gebruik je wit als basiskleur. Houd de muren (zo veel mogelijk) wit en zorg ervoor dat de grootste meubelstukken wit zijn. Je kunt een enkele wand een kleurtje geven en je mag ook zeker kunst ophangen, maar de basiskleur van de ruimte moet wel wit blijven.

Voeg een klein beetje kleur toe

Een Scandinavische slaapkamer is voornamelijk wit en heeft enkele (opvallende) kleuruitspattingen. Hang bijvoorbeeld een opvallend (gekleurd) kunstwerk aan de witte muur, zet een opvallend lampje op je nachtkastje of leg gekleurde kussens op je witte lakens van het bed. Zorg voor kleine eyecatchers in de slaapkamer, die zeker niet te overheersend moeten zijn.

scandinavische inrichting slaapkamer

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/109986415879713773/

Werk alleen met natuurlijke materialen

De Scandinavische slaapkamer inrichting heeft, net zoals de landelijke slaapkamer inrichting, voornamelijk meubelstukken en accessoires van natuurlijke materialen. Dit mag hout zijn, maar bij het Scandinavische interieur mag je ook gebruik maken van diverse metaalsoorten. Zet bijvoorbeeld een houten bed in de slaapkamer en plaats een kledingrek van (oud) metaal om meerdere materiaalsoorten met elkaar te combineren. Ook leuk: dierenhuiden en wollen kleden, kussens of plaids. Ook dit zijn natuurlijke materialen die je in jouw Scandinavische slaapkamer kunt verwerken.

scandinavische slaapkamer inrichting

bron: https://nl.pinterest.com/pin/43417583886957215/

Zorg voor een grote hoeveelheid licht in de slaapkamer

Een slaapkamer in de Scandinavische stijl is niet alleen wit, maar ook zo licht mogelijk. Haal die donkere gordijnen voor de slaapkamerramen weg en vervang deze zware raamdecoratie met wat lichtere raamdecoratie. Door witte rolgordijnen aan te schaffen, blijft het lekker wit in de slaapkamer en kun je je kamer toch voldoende verduisteren als dit nodig is. Doe de gordijnen overdag zo ver mogelijk open, zodat er zo veel mogelijk licht naar binnen komt.

scandinavische slaapkamer

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/331085010090904049/

Zorg voor een persoonlijke touch

In het Scandinavische interieur draait het om de details. Het interieur zelf is niet te opvallend en te druk, maar er is wel altijd genoeg te zien. Dit komt omdat je enkele persoonlijke eyecatchers in het interieur verwerkt, zoals bijvoorbeeld souvenirtjes van reizen die je hebt gemaakt, een lijst met je favoriete schilderij of een spiegel die je van je oma hebt gekregen. De slaapkamer blijft lekker rustig, maar krijgt wel een wat meer persoonlijke look. Als de accessoires maar bij de Scandinavische stijl passen en een verhaal vertellen over jouw leven, mag je ze gewoon in de slaapkamer zetten. Let wel goed op dat je niet te veel accessoires in de slaapkamer zet, want dan wordt het weer te druk en dit is niet Scandinavisch.

Aanbevolen artikelen