Interieurtips voor een goede nachtrust in jouw studentenkamer

goede nachtrust studentenkamer

De studentenkamer: het is een slaapkamer, kledingkast, studeerkamer en chillruimte in één. Maar hoe zorg je er nou voor dat je in een ruimte met zoveel verschillende functies ’s avonds echt tot rust kunt komen? Wij delen een paar simpele interieurtips voor een goede nachtrust in jouw kleine studentenkamer. 

Zet de studentenkamer niet te vol 

Probeer de kamer niet propvol te zetten met allerlei meubels en spullen. Voor een goede nachtrust is het namelijk belangrijk dat het geheel rustig oogt. Koop liever twee grote kasten in plaats van vijf kleine kasten en rondslingerende opbergmanden. Het is daarnaast mooi als de vloer (op een stijlvol vloerkleed na) zo leeg mogelijk blijft. Dit zorg voor een ruimtelijk effect. Koop een bureau met dunne poten en gebruik een wandplank als nachtkastje. Je kunt daarnaast ruimte besparen met multifunctionele meubels. Denk aan een compacte slaapbank en een bureau die je kunt uitklappen tot een ruime eettafel. 

Maak een duidelijke scheiding

Creëer een scheiding tussen het studiegedeelte en slaapgedeelte. Zet de kast met studieboeken dus naast jouw bureau en niet vlakbij het bed. Als je voldoende ruimte hebt, kun je ook letterlijk een afscheiding maken door middel van een kamerscherm, gordijn of boekenkast. Hierdoor heb je vanaf het bed geen zicht meer op al het huiswerk dat op je bureau ligt.

studentenkamer inrichting

Investeer in een comfortabel bed

Een aangename nachtrust begint natuurlijk bij een goed bed. Voor je portemonnee is het fijn om een goedkoop bed aan te schaffen, maar voor jouw lichaam is het beter om toch wat meer geld te investeren in hoge kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar een budgetvriendelijke boxspring. Is jouw studentenkamer erg klein? Dan kun je een comfortabele slaapbank kopen. Koop een slaapbank het liefst bij een echte beddenspecialist. Zij verkopen slaapbanken waarbij je het ligcomfort naar eigen wens kunt samenstellen. Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust.

Let op het kleurgebruik

Kleuren hebben veel invloed op je gemoedstoestand en de kwaliteit van je slaap. Maak daarom vooral gebruik van neutrale en gedempte kleuren. Voer dit rustige kleurenpalet ook door in de accessoires en het beddengoed voor een optimaal effect.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Laat vooral rondom het slaapgedeelte zo min mogelijk spullen rondslingeren. Extra opbergruimte kan hierbij helpen. Zet opbergboxen bovenop de kledingkast en benut de lege ruimte onder je bed. Een bed met ingebouwde opbergruimte is nog beter! Deze grote slaapbank met opbergruimte is praktisch en tegelijkertijd super comfortabel. Een geweldige aankoop voor een goede nachtrust. 

Aanbevolen artikelen