Je eigen zeilboot was altijd al een droom die je vrouw en jij koesterden

zeilboot

Samen met je vrouw heb je een paar weken een van jullie grootste wensen in vervulling zien gaan. Jullie hebben na jaren twijfelen jullie eigen zeilboot gekocht. Via via kwam je in contact met een bekende van een vriend van jullie, die de boot van zijn vader had gekregen en er helemaal niks mee deed. Na het overlijden van zijn vader had hij de boot als herinnering nog wel een tijdje aangehouden, maar inmiddels was er de nodige tijd voorbij gegaan en wilde hij er gewoon van af. Natuurlijk moest er nog wel het een en ander aan de boot gebeuren, zoals het laten maken van een matras op maat, een likje verf etc, maar die klusjes weerhouden jullie er niet van om te gaan kijken. 

Toen jullie het telefoontje kregen met de vraag of jullie mogelijk geïnteresseerd waren om een degelijke zeilboot voor een goede prijs te kunnen kopen, keken jullie elkaar gelijk glimlachend aan. Al jaren praatten jullie er over hoe geweldig het wel niet zou zijn om jullie eigen boot te hebben en er ieder jaar mee op pad te kunnen gaan. Jullie zeilden regelmatig, maar het was altijd met de boot van vrienden of een gehuurde zeilboot, dus jullie eigen boot zou helemaal geweldig zijn. 

Zo snel mogelijk maakten jullie een afspraak om de boot te bezichtigen

Jullie zijn diezelfde middag nog naar de haven gereden waar de boot lag, om een afspraak te maken met de eigenaar om de zeilboot aan een nadere inspectie te onderwerpen. Over de telefoon klonk het allemaal meer dan goed en verkeerde de boot in een prima staat. Er moest hier en daar nog wel het nodige aan veranderd en verbeterd worden, maar dat was natuurlijk logisch, aangezien de vorige eigenaar er jaren in gevaren had, totdat hij te oud was om nog alleen op pad te gaan. 

Tot jullie blijdschap was de boot in een uitzonderlijke goede staat. Het leek er helemaal niet op dat deze al een paar jaar stil had gelegen en romp en zeilen verkeerden in een hele goede staat. Alleen aan de binnenkant van de boot zou er nog wel het nodige mogen veranderen. Het leek erop alsof daar de afgelopen dertig jaar niemand meer aan de slag was geweest en de indruk kwam een beetje oud en bedompen over. 

Naast een paar aanpassingen en vernieuwingen in het interieur is de boot prima 

De lounge bank zou wel voorzien mogen worden van nieuwe kussens en ook het matras in het slaapgedeelte was duidelijk aan vervanging toe. Vanwege de vreemde afmetingen van het bed, besloot je daarom dan ook maar gelijk de maten op te nemen. Het zat er namelijk dik in dat je hiervoor een matras op maat zou moeten laten maken. De slaapruimtes in boten zijn vaak per model verschillend en het is dan ook lastig om een standaard maat aan te geven. Ieder merk boot gebruikte weer andere maten en ook waren de afmetingen per boot verschillend. 

Al bij al was de boot in prima staat en hoefden jullie er niet lang over na te denken om de knoop door te hakken. Binnen een paar dagen hadden jullie de beslissing gemaakt en sindsdien zijn jullie trotse eigenaar van jullie eigen zeilboot. Gedurende de komende weken gaan jullie hem helemaal zeilklaar maken en daarna zal het niet lang duren voordat jullie op pad zullen gaan met jullie boot, op weg richting de horizon!

Aanbevolen artikelen