Landelijke slaapkamer inrichting

Een landelijke slaapkamer

Een landelijke slaapkamer inrichting wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Deze landelijke trend is de laatste tijd erg populair. Het zijn ook vooral de jongeren die van een landelijke sfeer houden in de slaapkamer. De landelijke slaapkamer is niet iets van de laatste jaren maar heeft wel een enorme opgang gemaakt.

Kenmerken van een landelijke sfeer

Voor veel mensen is het inrichten van een landelijke sfeer in huis, dus ook in de slaapkamer, als een reactie om aan het drukke hectische leven van tegenwoordig te kunnen ontsnappen. De belangrijkste kenmerken van een landelijke sfeer zijn vooral de gezelligheid maar ook het comfort. Het zijn vooral ook die mensen die tot rust willen komen en een landelijke sfeer willen inademen dat ook de landelijke slaapkamer van belang is. De landelijke slaapkamer inrichting is hierbij dan wel noodzakelijk.
Om de landelijke sfeer te proeven moet alles op elkaar zijn afgestemd. Hierbij kan je denken aan de muren, de meubels, de verlichting, de vloer en de accessoires.

landelijke slaapkamer

De muren

Je gaat, wanneer je met het inrichting gaat beginnen van een kamer, dus ook slaapkamer, met de muren starten. Je kunt voor de muren het beste effen kleuren gebruiken. Gebruik geen felle kleuren als je een landelijke uitstraling wilt bereiken. Je moet er namelijk tot rust kunnen komen. Gebruik bijvoorbeeld wit of beige. Ook worden er vaak zandtinten toegepast. In enkele gevallen wordt er ook nog wel donkerrood of groen toegepast. Je moet het zodanig maken dat je er inderdaad tot rust kan komen. De muren moeten niet op je af komen als je de kamer binnenkomt.

De meubels

Hiervoor gebruikt vooral de moderne jeugd meubels met een landelijke uitstraling. Vaak worden de meubels in een slaapkamer tegenwoordig gemaakt van steigerhouten planken. Deze zijn robuust en hebben een landelijke sfeer. Van dit materiaal wordt dan zowel de kast als bijvoorbeeld het bed gemaakt. Wanneer je eenmaal al een donker houten bed hebt en je wilt er ook meubels bij plaatsen dan is het belangrijk om dat in dezelfde stijl te doen. Alles moet namelijk op elkaar zijn afgestemd bij de inrichting van de slaapkamer. Je kan voor het bed ook een stalen bed gebruiken. Een sierlijk stalen frame zal de landelijke inrichting ten goede komen.

De vloer

Wanneer je een landelijke sfeer in een slaapkamer wilt verkrijgen is het belangrijk dat ook de vloer erbij past. Je kan daarom voor de vloer een houten gebruiken of een van plavuizen. Omdat daar nogal wat kosten bij komen kijken kan men ook voor de vloer laminaat gebruiken of vloerbedekking. Zo lang het allemaal bij elkaar maar een landelijke uitstraling biedt.

De accessoires

Ook deze moeten afgestemd worden op de landelijke uitstraling. Je kan wanneer je bijvoorbeeld een donker houten bed gebruikt er fotolijstje bij plaatsen die een donker houten frame hebben. Wanneer je echter een bed hebt die van bijvoorbeeld steigerhout is gemaakt, dan zal je, om alles rustig te houden de lijstjes ook daarop moeten afstemmen. Een mooie vaas met bloemen en kaarsen doen het voor een landelijke uitstraling goed. Op bed wordt er vaak een gehaakte sprei geplaatst of eventueel een gebreide.

De verlichting

De verlichting is zeer belangrijk voor het bereiken van de landelijke sfeer. Je kan namelijk niet gaan werken met TL- buizen of felle lampen. Je moet lampen gebruiken die een zacht licht uitstralen en eventueel te dimmen zijn. Daarmee bereik je de juiste sfeer.

Je ziet er zijn mogelijkheden genoeg om een kamer zodanig in te richten dat er een landelijke sfeer wordt bereikt. Zorg wel dat alles op elkaar wordt afgestemd. Ga niet onbezonnen te werk. Wanneer je er problemen mee hebt vraag dan eerst om inlichtingen. Zou je zo maar aan het werk gaan, zonder vooraf te hebben nagedacht, dan zal je achteraf weleens veel spijt kunnen krijgen.

Aanbevolen artikelen