Meisjeskamer trends: de kamer die jouw prinses verdient

Een meisjeskamer inrichten is voor ouders vaak een grotere opgave en een zware denkoefening dan een kamer voor jongens inrichten. Het is nu eenmaal een feit dat meisjes anders in elkaar zitten dan jongens. De mogelijke stijlen liggen hier veel verder bij uiteen en er is ook een veel grotere behoefte aan privacy in de kamer. Bovendien zal je merken dat een meisjeskamer doorheen de jaren veel meer van uiterlijk zal veranderen dan een jongenskamer. Hoe pak je dat dan ook aan zo’n meisjeskamer inrichten? En wat zijn de trends voor de komende jaren?

De babykamer inrichten

Veel ouders hebben de redenering dat de babykamer inrichten toch eigenlijk niet echt belangrijk is. Dat kind heeft er op zich toch niets aan. Niets is echter minder waar. In geen enkele leeftijdscategorie worden meer indrukken opgedaan dan in de jongste jaren en bovendien leg je hier de fundering voor de latere inrichtingen. Het meteen goed doen kan je dus zonder enige twijfel heel wat kopzorgen besparen.

meisjeskamer-inrichten

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/557250153866007615/

De babykamer voor jouw kleine meid inrichten doe je het beste zo neutraal mogelijk qua kleurenpalet. Heel wat mensen hebben de neiging daar maar roze op te plakken en extreem vrouwelijke kleuren te kiezen van in het begin maar wie weet groeit jouw dochter wel op met een hekel aan roze? Pastelkleuren zijn een oude favoriet en met een reden. Waar moet je zeker plaats voor voorzien bij het inrichten van de babykamer? De wieg en/of het bed, de luiertafel en een schommelstoel. Daarnaast hoort de absolute prioriteit de veiligheid te zijn. Voorkom scherpe hoeken en let erop dat de deur naar buiten draait zodat de inkom nooit geblokkeerd kan worden. Voor de versiering zijn muurstickers dan weer ideaal: leuk voor nu en later simpel ervan te halen.

De babykamer: trends

Een Scandinavische stijl is ook wat betreft babykamers aan het doorbreken met een echte back to nature vibe. Haal dus die blanken houten meubels en robuuste materialen maar van stal (mits babyproof!) en combineer dat met een kleur als mintgroen. Pastelkleuren blijven ook dit jaar een trend en geometrische prints maken een meteorische opkomst.

babykamer-scandinavisch

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/353321533248277580/

De kinderkamer inrichten

Wanneer de wieg richting het tuinhuisje wordt verwezen en jouw dochtertje oud genoeg is rond te stappen en conversaties te voeren is het toch tijd eens de kamer goed onder handen te nemen. Het spreekt voor zich dat de luiertafel, de wieg en alle babyspeeltjes uit de kamer zullen verdwijnen. Een goed idee hier is te opteren voor een bed dat mee kan groeien met jouw kind. Hier komen we ook weer terug op de muurstickers: overleg met je dochtertje wat zij eigenlijk wilt in haar kamer en tracht boven alles dat erin te verwerken zonder het definitief te maken. Kinderen van die leeftijd zijn immers veranderlijk en dit van in het begin beseffen en op inspelen is uitermate belangrijk.

De kinderkamer trends

Koper in combinatie met hout is een echte trend in het volwasseneninterieur en iets dat je mag verwachten dat oversijpelt in het interieur van de kinderen. Dit geeft een warme, knusse sfeer. Daarnaast moet zowat elke kinderkamer een tipi of een wigwam bevatten. Dit zorgt voor een speels en leuk element in de kinderkamer en kan bovendien een leuk knutselproject samen met je dochter zijn! Net als bij de babykamer zijn pastelkleuren helemaal in en dan bij uitstek alles wat in het groene spectrum te vinden is.

vintage-meisjeskamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/42080577747269077/

Meisjeskamer inrichten

De meisjeskamer is de meest uiteenlopende van alle kamers. Tegen de leeftijd van de adolescent heeft je dochter al een volkomen eigen karakter kunnen ontwikkelen en dat gaat vaker wel dan niet een zeer uitgesproken karakter zijn. Tegelijkertijd maakt het van deze kamer ook de gemakkelijkste qua inrichting. Spreek er eens goed met je dochter over wat zij nu wilt en tracht daarbij op zijn minst twee zaken in het achterhoofd te houden: een dochter heeft heel wat privacy nodig en een thema doet het altijd goed. De grootste fout die je hier kan maken is eigenlijk een beslissing nemen zonder het fiat van de dochter en alles knalroze verven.

meisjeskamer-trends

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/125889752060480829/

Meisjeskamer trends

In deze leeftijdscategorie zijn er toch duidelijk enkele trends te bemerken. De symbiose tussen koper en goud is er daar eentje van. Bovendien kan je hier nu wel echt gaan voor een bijzonder stijlvolle inrichting met vintage elementen. Vintage is dan ook een tweede echte trend. Het straalt persoonlijkheid uit en hoeft bovendien helemaal niet al te duur te zijn: op rommelmarkten en zelfs op de zolder van de oma valt heel wat te vinden. De laatste echte meisjeskamer trend is back to nature. Houten accessoires, natuurtinten en zelfs letterlijk planten in de kamer zijn in opkomst. Een leuke en gemakkelijke trend om op in te haken!

Aanbevolen artikelen