Verrijdbare kledingkasten, voor een flexible slaapkamer.

Het gemak van verrijdbare meubels in je slaapkamer

Verrijdbare meubelsverrijdbare kledingkast

Wat is er handiger dan verrijdbare meubels? Wanneer je een kleine woning tot je beschikking hebt, kun je de ruimte optimaal benutten door meubels aan te schaffen die je snel en makkelijk kunt verplaatsen. Je hebt een heleboel mogelijkheden: een verrijdbare garderobe, kast of kledingrek. Het gebruik van verrijdbare meubels in je slaapkamer heeft heel veel voordelen:

  • Verrijdbare kledingkasten kunnen dienst doen als afscheidingswand tussen het woon- en slaapgedeelte. Je hoeft dan geen vaste wand of muur te plaatsen. Dat is alleen maar handig, want wat er namelijk vast zit in je huis, sloop je er niet zo makkelijk uit. Laat staan dat je het even makkelijk kunt verplaatsen.
  • Het is ook kostenbesparend, want wanneer je een verrijdbare kledingkast of zelfs meerdere verrijdbare kledingkasten plaatst als afscheiding, bespaart je dat het plaatsen van een wand met een deur en dergelijke.
  • Met verrijdbare meubels creëer je snel een grote ruimte, wanneer je bijvoorbeeld een grote groep mensen op visite krijgt. Je verrijdt alle meubels dan naar één kant, plaatst er eventueel een kamerscherm voor. Je houdt dan een grote, open ruimte over om je bezoek te ontvangen.
  • Wanneer je geen ruimte hebt voor een verrijdbare kledingkast, kun je ook kiezen voor een verrijdbaar kledingrek. Dat neemt minder ruimte in en je kunt het vanwege de kleinere afmetingen makkelijker verplaatsen. Als je dan ook nog een paar leuke nachtkastjes met opbergruimte bij je bed zet, heb je toch voldoende plaats om je kleding op te bergen.
  • Ook voor mensen die er van houden om regelmatig de inrichting van hun woning te veranderen en de leefruimtes anders in te delen zijn verrijdbare kledingkasten of een verrijdbare garderobe ideaal. Het bespaart je een hoop gesleep en gesjouw. Je hoeft geen kasten leeg te halen voordat je ze kunt verplaatsen. Verrijdbare kledingkasten verplaats je met inhoud en al. Hoe makkelijk wil je het hebben.
  • Een verrijdbare kledingkast is dus ergonomisch ook zeer verantwoord. Dat zal je niet verbazen, want afgezien van een enkel drempeltje wat je misschien even moet nemen als je een kast verplaatst van de ene ruimte naar de andere, hoef je niet meer te tillen, alleen maar te duwen.
  • Een verrijdbaar kledingrek kun je nog makkelijker verplaatsen. Je kunt het makkelijk voor een open raam zetten om je kleding te laten luchten. Heb je je schone kleding gevouwen en gestreken, dan hang je het zo aan je kledingrek. Dat rek zet je zelf naast je droger Na het drogen kun je gelijk je kleding aan je rek hangen
  • Een verrijdbare garderobe kun je in een klein hoekje van je gang, woonkamer of slaapkamer plaatsen. Verwacht je bezoek, dan kun je hem in een paar tellen op een wat meer centrale plek zetten, zodat iedereen er beter bij kan.
  • Een verrijdbare kast heeft ook als voordeel dat hij in een ruimte geplaatst kan worden, waar je niet zo makkelijk bij kunt, bijvoorbeeld onder een trap of in een nis. Doordat de kast wieltjes heeft, kun je hem makkelijk naar voren duwen.
  • Doordat je kledingkast verrijdbaar is, wordt het schoonmaken van je woonruimte ook een stuk eenvoudiger. Je rijdt hem een paar meter van zijn plek en kunt hem binnen een paar tellen aan de achterkant schoonmaken. Dat geldt ook voor de muur waartegen de kast is geplaatst.

Kies voor verrijdbare meubels!

Wil je de ruimte in slaapkamer zo optimaal mogelijk benutten, houd je van afwisseling en wil je je meubels regelmatig anders neerzetten: kies dan voor verrijdbare meubels in je slaapkamer!

Aanbevolen artikelen