Sfeer in je kamer brengen met een vloerkleed

Als je je slaapkamer prachtig wilt afwerken, dan is een vloerkleed precies wat je nodig hebt. Veel mensen denken dat een vloerkleed enkel in de woonkamer past, maar niets is minder waar. Ook de slaapkamer kan je een extra dimensie geven als je het juiste vloerkleed kiest – maar hoe doe je dat nu precies?

Onderstaand overzicht geeft enkele handige tips om je slaapkamer met een vloerkleed te decoreren, zodat de ruimte niet alleen stijlvoller is maar ook nog eens helpt om te ontspannen!

De beste tips voor een vloerkleed in je slaapkamer

De slaapkamer is de ruimte waar je tot rust komt – en de inrichting zou daar dan ook tot moeten bijdragen. Ben je nog op zoek naar een mooi vloerkleed? Dan kunnen de volgende tips je zeker en vast helpen!

1. De vorm van het vloerkleed is belangrijk

Eerst en vooral is het belangrijk om de juiste vorm vloerkleed te vinden. Het klinkt vreemd, maar de vorm van je tapijt heeft wel degelijk een effect op de uitstraling van de kamer. Een rond model zal bijvoorbeeld doorgaans wat gezelliger en klassieker ogen, terwijl je met een vierkant, strak vloerkleed dan weer een modernere look verkrijgt.

2. Veel kleur of juist niet?

Vervolgens ga je natuurlijk op zoek naar een vloerkleed dat qua kleur een beetje bij je huidige woonstijl en persoonlijke voorkeur aansluit. Wil je het modern en eenvoudig houden? Ga dan voor een wit of zwart vloerkleed of ten minste voor een model in één enkele, effen kleur. Aan de andere kant kan je je slaapkamer extra creatief maken door een flashy vloerkleed te kopen dat alle aandacht trekt. Houd er ook rekening mee dat een vloerkleed kinderkamer anders zal zijn dan een model voor volwassenen!

3. Van klein tot groot, alles kan

Ten slotte speelt ook het formaat van het vloerkleed een rol bij de inrichting van je slaapkamer. Een klein model past bijvoorbeeld erg goed in een kleine kamer – niet enkel omdat het minder ruimte nodig heeft, maar ook aangezien de kamer er op die manier wat groter uit zal zien. Houd je ervan om in je slaapkamer altijd op een zacht vloerkleed te lopen? Ga dan voor een groot model. De mogelijkheden zijn zo goed als oneindig!

Aanbevolen artikelen