Sfeervolle en functionele verlichting in de slaapkamer

Breng jij ook zo graag luie uren door in de slaapkamer? Nog even een boek lezen voor het slapengaan of het licht al aansteken maar toch nog even lekker soezen vooraleer je moet opstaan? En ben jij ook iemand die een luie zondagmorgen al eens bed doorbrengt? Hoe zit het dan met je verlichting? Is ze aangepast aan jouw geniet-gedrag? Wij kozen alvast voor jou een aantal mogelijkheden om de aangepaste sfeer in je slaapkamer te creëren.

Kies verschillende lichtpunten in je slaapkamer

Het is logisch dat de diverse activiteiten in je slaapkamer telkens een ander soort licht vereisen. Directlampen is hier ten volle van bewust en bieden dan ook diverse lichtpunten voor de slaapkamer aan. Bekijk hier waar het precies om gaat en laat je inspireren. Misschien heb je nu één centrale hanglamp en twee tafellampjes op je nachtkastjes staan? Het kan beter! Denk bijvoorbeeld aan spots ter hoogte van je kleerkast: zij zorgen voor helder licht bij het aankleden. Heb je nog een donker hoekje in je slaapkamer? Plaats er een sfeervolle vloerlamp en je krijg meteen een ander sfeerbeeld. Ingebouwde spots net voor je ramen doen het ook altijd goed. Ze bootsen het daglicht na, ook al is het buiten stikdonker. En ken je de leuke klemlampen die je op het hoofdeinde van je bed kunt vastmaken? Het geeft een speelse indruk aan je slaapkamer. Bekijk rustig je slaapkamer vanuit verschillende hoeken. Waar wil jij nog extra licht?

Creativiteit met klasse als resultaat

De kunst is om al je lichtpunten op elkaar af te stemmen, zowel qua plaatsing als qua stijl. Je hoeft je ook niet altijd te houden aan de gangbare principes zoals één grote hanglamp boven je bed. Een serie kleine hanglampen of een samengestelde pendellamp (ook spinnen- of octopuslamp genoemd) kunnen best. Hier kun je heel creatief mee omgaan. Hou je wel aan dezelfde stijl, materialen en kleuren voor je verlichting van je slaapkamer. Blijf bij een robuuste verlichting als je in een loft of industrieel pand woont. Kies voor hout als je een landelijke woning hebt. Ga voor design als je design meubelen hebt. En een minimalistische woning vraagt ook minimalistische verlichting, zelfs tot in de slaapkamer. Een klassevolle slaapruimte begint bij degelijk overwogen verlichting. Pas dan kun je echt van je slaapkamer genieten zoals het hoort!

Aanbevolen artikelen