Tips om je dag goed te beginnen

dag goed beginnen

Je kunt je dag beginnen door een aantal keer op de snooze-knop te drukken, jezelf op het laatste moment uit bed te slepen, je te haasten om je klaar te maken en dan de deur uit te rennen met een boterham in de ene hand en je laptop in de andere. Of je kunt je dag wat relaxter beginnen. Wij raden dit laatste aan, want je ochtendritueel bepaalt voor een groot gedeelte het eerste dagdeel, en daardoor vaak ook de rest van de dag. En dus is het tijd voor tips om je dag goed te beginnen en de uitleg waarom stralend wakker worden zo belangrijk is.

Word vroeg wakker, want dat brengt een hoop voordelen met zich mee:

– Op een rustige en ontspannen manier je ochtendroutine kunnen doorlopen in plaats van rond te rennen als een kip zonder kop. Dit brengt meer rust voor de rest van de dag.

– Tijd hebben voor introspectie en jezelf in de juiste gemoedstoestand brengen om de dag te beginnen.

– De rustige ochtenduren zijn een goed moment om dingen voor elkaar te krijgen.

– Je kunt al vroeg aan jouw doelen beginnen, zoals je dagelijkse lichaamsoefeningen. 

– Vroeg wakker worden stelt je ook in staat om de hieronder beschreven gewoonten te oefenen, die je zullen helpen om je dag met een goed humeur te beginnen.

Glimlach en denk iets positiefs

Glimlach zodra je wakker wordt. Wetenschappers hebben ontdekt dat glimlachen het volgende voor je doet waardoor dit zo’n goed begin van je dag is:

– Wanneer je lacht, maakt je lichaam de feel-good stoffen dopamine en endorfine aan. Dit betekent dat door te glimlachen wanneer je wakker wordt, je je dag met een beter humeur begint.

– Bovendien wordt je humeur, wanneer je lacht, verder verbeterd door de afgifte van serotonine.

– Glimlachen versterkt het immuunsysteem, dus door ’s morgens vroeg te glimlachen en eraan te denken om het de hele dag te doen, voorkom je ziektes, vooral tijdens het griepseizoen.

– Als je ’s ochtends moeite hebt om te glimlachen, dwing jezelf dan: zelfs een geforceerde glimlach heeft voordelen.

Maak je bed op

Sta op en maak je bed direct op. Door deze kleine stap te zetten om uiterlijke orde te scheppen, creëer je innerlijke rust. Het is iets kleins en uitvoerbaars waardoor je dag goed begint. Als je elke ochtend je bed opmaakt, heb je de eerste taak van de dag volbracht. Het zal je een gevoel van trots geven en het zal je aanmoedigen om nog een taak te doen en nog een en nog een. Aan het eind van de dag zal die ene voltooide taak zijn veranderd in vele voltooide taken. Het opmaken van je bed zal ook het gevoel versterken dat kleine dingen in het leven ertoe doen.

Poets je tanden en schraap je tong

De meeste mensen hebben geleerd hun tanden te poetsen na het ontbijt. Het is echter gezonder om je tanden te poetsen zodra je wakker wordt. Plaque bouwt zich op in je mond terwijl je slaapt. Je moet deze opbouw van tandplak verwijderen door te poetsen zodra je wakker wordt. Bovendien bedekt poetsen de tanden met een beschermende laag fluoride om te beschermen tegen de suikers en zuren die bij het ontbijt in de mond terechtkomen. Naast je tanden poetsen, moet je ook je tong schrapen. Hier zijn vijf redenen waarom:

– Frisse adem – De meeste slechte adem komt van de bacteriën achter op de tong.

– Beter smakend eten – Door je tong te schrapen verwijder je slijm dat je smaakpapillen kan blokkeren.

– Verhoogt de immuniteit – Door je tong te schrapen wordt voorkomen dat gifstoffen opnieuw in je lichaam worden opgenomen.

– Gezondere tanden – Het proces van het schrapen van uw tong bevordert de algemene gezondheid van tanden en tandvlees.

– Spoel daarna, nadat je je ontbijt hebt gegeten, met een mondwater met fluoride.

Aanbevolen artikelen