Wat is de ideale vloer voor in je slaapkamer?

slaapkamervloer

Ben je toe aan een nieuwe vloer in de slaapkamer, maar vind je het moeilijk om te bepalen wat voor soort vloer dit moet worden? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. De tijd waarin de slaapkamer enkel een plek was om in te slapen is behoort al geruime tijd tot het verleden. De slaapkamer is tegenwoordig ook ideaal als plek om te relaxen, te ‘chillen’ en te gamen. Vaak gaan mensen naar bed en kijken ze nog geruime tijd op hun telefoon of worden ze juist wakker en liggen nog een tijdje op hun mobiel te kijken. Door deze verandering in het gebruik van de ruimte zien we ook dat er op een andere manier wordt gekeken naar de vloer in de slaapkamer. De ideale vloer voor je slaapkamer: waar moet je op letten? In dit artikel lees je enkele handige tips voor het vinden van de perfecte slaapkamer vloer.

Een parketvloer in de slaapkamer

Voor het type vloer wordt vaak parket in de slaapkamer gekozen. Niet alleen in de slaapkamer, maar in de gehele woning is dit een favoriete vloer voor velen. Niet zo vreemd, want het is ideaal tegen allergieën, wat in een slaapkamer misschien nog wel belangrijker is dan in de andere ruimtes in huis. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden, is het vrijwel de goedkoopste vloersoort en kan je het gewoon makkelijk zelf leggen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zelf visgraat parket kopen en deze leggen. Als je parket wil als vloer in de slaapkamer, raden wij aan om een mooi vloerkleed te gebruiken, zodat je in de ochtend niet op een koude vloer stapt. Dat is namelijk wel het nadeel van een parketvloer in je slaapkamer: deze blijft koud. Iets wat in de winter niet zo fijn is, maar in de zomer juist heerlijk kan zijn.

Een vloer van PVC

PVC is perfect als vloer in de slaapkamer. Voor een slaapkamer vloer is het namelijk essentieel dat deze comfortabel aanvoelt aan de voeten. Dat is dan ook precies de belangrijkste eigenschap van een PVC vloer. Daarnaast is een PVC vloer zeer duurzaam en zeker voor een vloer in de slaapkamer, waar niet veel op gelopen wordt, kan dit betekenen dat je hier tientallen jaren plezier van hebt. Tevens kunnen eventuele beschadigde stroken gemakkelijk verwijderd worden, zodat je niet direct de gehele vloer eruit hoeft te halen..

Een houten vloer in de slaapkamer

Een houten vloer is een steeds populairdere keuze in de slaapkamer. Dat is dan ook niet zo gek, want hout staat bij vrijwel elk interieur en laat een kamer er direct een stuk warmer en luxueuzer uitzien. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de voordelen van een houten vloer voor de slaapkamer. Hout? Dat is toch juist koud en oncomfortabel aan je voeten? Het tegendeel is echter waar. Wist je dat een echte houten vloer die geolied is zelfs een stuk warmer en comfortabeler aanvoelt dan elke andere gewone gladde vloer? Hierdoor behoort deze vloer tot onze top voor de slaapkamervloer.

Aanbevolen artikelen