Zorg dat niemand je kamer in kan met de perfecte cilindersloten

De laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de beveiliging van huizen. Het aantal inbraken is hoog en naast de financiële schade is er vooral veel emotionele schade na een inbraak. Het idee dat een vreemde in jouw huis geweest is terwijl jij er niet was, zorgt voor een langdurig gevoel van onveiligheid. Uiteraard kun je kiezen voor beveiligingscamera’s en een alarm, maar is het niet veel beter om ervoor te zorgen dat de inbrekers helemaal niet binnen kunnen komen? Dat kan door de nieuwste cilindersloten te laten monteren.

Waarom cilindersloten gebruiken?

Cilindersloten bestaan uit de hardste materialen en zijn bijzonder inbraakveilig. De meeste cilindersloten zijn beveiligd tegen doorboren met harde stalen pinnen. Het grote voordeel is dat er tegenwoordig ontzettend veel verschillende cilindersloten te verkrijgen zijn. Dat betekent dat de maat van de deur eigenlijk niet meer uitmaakt, er is altijd een slot te vinden voor elke deur. Het is wél verstandig om de maat goed op te nemen. Een cilinderslot mag namelijk niet te ver uitsteken omdat inbrekers anders het slot kapot kunnen trekken en zo alsnog binnen kunnen komen. Uiteraard zijn er ook cilindersloten te vinden die hier een beveiliging voor hebben. Een cilinderslot kopen is dus een verstandige beslissing wanneer je veiligheid belangrijk vindt: van jezelf en van je bezittingen.

Cilinderslot zelf monteren of uitbesteden?

Cilindersloten zijn bijzonder sterke sloten, maar dit geldt uitsluitend voor de sloten die goed gemonteerd zijn. Een cilinderslot dat verkeerd gemonteerd is, heeft direct verschillende nadelen. Zo is er in de meeste gevallen sprake van extra slijtage en neemt de veiligheid af. Zeker wanneer het slot te ver uit de deur steekt en inbrekers kunnen kerntrekken. In feite is dit niets anders dan een breekijzer of klauwhamer op het cilinderslot zetten om zo het slot uit elkaar te trekken. Daarom is het verstandig om de montage van cilindersloten uit te besteden. Op die manier weet je namelijk zeker dat de sloten allemaal goed gemonteerd zijn en dat er garantie gegeven wordt op de montage van de sloten.

Inbraakbeveiliging: maak het onmogelijk voor inbrekers

Wanneer je helemaal wilt kiezen voor de optimale veiligheid, dan zijn cilindersloten een goed begin, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt overwegen om een beveiligingscamera op te hangen (let op: deze mag alleen op je eigen grond filmen) of een inbraakalarm aan te laten leggen. Inbrekers slaan de huizen vaak over waar duidelijk gewerkt is aan inbraakbeveiliging. Wil je de inbrekers helemaal ontmoedigen, zorg er dan altijd voor dat de waardevolle bezittingen niet in het zicht liggen. De gelegenheid maakt de dief en hoe minder gelegenheid er is, hoe kleiner de kans wordt op een inbraak. Zeker wanneer alle buitendeuren voorzien zijn van cilindersloten.

Aanbevolen artikelen