Muurdecoratie slaapkamer: 4 leuke ideeën

Muurdecoratie-slaapkamer

Ben jij op zoek naar muurdecoratie slaapkamer? Heb je nog een lege muur in je slaapkamer die je graag wilt decoreren? Of wil je de huidige muur een make-over geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Een slaapkamer is dé plek om tot rust te komen na een drukke dag. Daarom is het belangrijk dat de muurdecoratie niet te druk is. Je kunt alvast gebruikmaken van lichte kleuren en natuurlijke elementen, maar er is nog meer. In dit artikel vind je vier leuke muurdecoratie ideeën. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Muurdecoratie slaapkamer: een spiegel

Een slaapkamer spiegel staat zowel mooi in een grote als kleine slaapkamer. In een kleine slaapkamer kan het hierdoor lijken alsof je een grotere kamer hebt. Je kunt een staande spiegel neerzetten, maar je kunt er ook eentje op de muur hangen. Een bijkomend voordeel is dat een spiegel de ruimte en het daglicht reflecteert, wat zorgt voor een lichte sfeer en meer diepte. Als de spiegel groot genoeg is, kan je hem ook perfect gebruiken om je outfit te checken. Handig meegenomen, toch?

Etne passpiegel, zwart (Klik om te bestellen)
Tulsi ronde wandspiegel van bamboe, 80 cm, Natural (Klik om te bestellen)
Arles vrijstaande spiegel, 48 x 160cm, geborsteld messing (Klik om te bestellen)
Hugin vrijstaande spiegel met kledingroede, zwart (Klik om te bestellen
Alana extra grote staande spiegel, 80 x 180 cm, geborsteld messing
(Klik om te bestellen)

2. Slaapkamer muurdecoratie: een schilderij

Ook een schilderij is een leuke toevoeging aan je slaapkamer, zeker als er natuurlijke elementen op staan. Omdat een slaapkamer de plek is om te ontspannen na een lange werkdag, is het een goed idee om een schilderij op te hangen dat zelf ook rust uitstraalt. Een druk schilderij met felle kleuren en prints hoort niet thuis in een rustgevende slaapkamer. Als je het fijn vindt, kan je ook twee of drie schilderijen naast elkaar hangen. Hierbij is het wel belangrijk dat er genoeg ruimte is op de muur en dat het geheel niet te druk wordt.

3. Verlichting slaapkamer

Een ander leuk idee voor muurdecoratie is verlichting. In plaats van een plafondlamp kan je ook prima een lamp aan de muur bevestigen. Je kunt natuurlijk ook voor beide kiezen: een nachtlampje én een plafondlamp. De lamp aan de muur is wel meteen leuke muurdecoratie, zeker als je voor een opvallend exemplaar gaat. Kies hierbij voor een wat donkerder licht, dat creëert een gezellige sfeer in de slaapkamer. Als je toch fel licht nodig hebt, ga dan voor een plafondlamp met fel licht. Een feller licht is bijvoorbeeld handig als je een spiegel of kledingkast in de slaapkamer hebt staan.

4. Wandplanken slaapkamer

Een laatste idee voor muurdecoratie slaapkamer is om wandplanken aan de muur te hangen. Het voordeel aan wandplanken is dat je zelf kiest hoe lang deze zijn. Je kunt één lange wandplank aan de muur hangen, maar je kunt ook perfect meerdere wandplanken boven elkaar bevestigen. Dit hangt natuurlijk af van hoe groot je muur is en wat je persoonlijke smaak is. Tenslotte kies je zelf welke accessoires je op de planken neerzet. Denk bijvoorbeeld aan planten, kaarsen, fotolijstjes en boeken. Je mag deze accessoires gerust met elkaar combineren, dat creëert een leuk en speels effect!

Aanbevolen artikelen