Rood in de slaapkamer: inspiratie en tips

rood in de slaapkamer

Ben jij op zoek naar een nieuwe kleur voor de slaapkamer? Dan ben je hier op de juiste plek! Hoewel er veel kleuren mooi staan in deze kamer, is rood ongetwijfeld één van onze favorieten. Rood in de slaapkamer is niet alleen romantisch, maar ook heel stijlvol. In dit artikel geven we inspiratie en tips voor rood in de slaapkamer. Kijk je met ons mee?

1. Rood in de slaapkamer: een rode muur

Een tikkeltje gedurfd maar wel ontzettend mooi: een rode muur in de slaapkamer. Zo gebruik je rood meteen optimaal in de kamer. Is de kleur van de muur nu wit? Dan ga je voor een wereld van verschil, maar wel eentje die er prachtig uitziet! In eerste instantie denk je misschien dat een rode muur overdreven is, maar wat kleur in de slaapkamer mag best.

Veel hangt af van de tint die je uitkiest. Een felrode muur raden we niet aan, daarvoor is een goede nachtrust te belangrijk. Het is immers niet de bedoeling dat je ‘s nachts recht zit in je bed. Je kunt bijvoorbeeld wél kiezen voor pasteltinten, met deze zachte en lieve kleuren kan je eigenlijk niets verkeerd doen. Een dieprode muur in de slaapkamer ziet er ook prachtig uit, dit creëert een ietwat robuustere uitstraling. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

een rode muur in de slaapkamer
rode muren in de slaapkamer

2. Een rood bedframe

Naast de muur kan je er ook voor kiezen om een rood bedframe in de slaapkamer te halen. Omdat je een bedframe in een rode kleur niet vaak terugziet, creëer je hier meteen een unieke look mee. Met een rood bedframe valt je bed lekker op! Je kunt voor een rode muur én voor een rood bedframe kiezen, maar dat wordt wellicht wat teveel van het goede.

Als het een tikkeltje subtieler mag, kan je kijken naar onderstaande voorbeelden. Op de eerste foto zie je alleen een rood bedframe en beddengoed, in combinatie met rode hanglampen en een klok. Op de tweede foto zie je een bordeauxrood bed, maar ook een bordeauxrode kledingkast, poef en nachtkastje. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Aan jou de keuze hoe ver je de kleur rood in de slaapkamer wilt doortrekken.

een rood bed
een rode bedframe

3. Rood beddengoed en accessoires

Tenslotte kan je rood in de slaapkamer subtiel terug laten komen door te kiezen voor rood beddengoed. Ook hier geldt dat je kunt gaan voor een combinatie van rood beddengoed en andere slaapkamermeubels, of dat je alleen voor rood beddengoed kiest. Je kunt natuurlijk ook andere rode accessoires terugbrengen in de slaapkamer. Denk aan een rood vloerkleed, rood plaid of rode vaas. Je hebt zoveel keuze en dat is net zo leuk: de slaapkamer inrichten kan helemaal naar jouw smaak!

Rood beddengoed en accessoires
de slaapkamer inrichten

Aanbevolen artikelen