Verspreid deze geur door je slaapkamer voor een heerlijke nachtrust!

heerlijke-nachtrust

Wist je dat geuren een positief effect kunnen hebben op jouw nachtrust? Tijd om slaappillen vaarwel te zeggen en te kiezen voor een natuurlijk remedie. Lees snel verder als je benieuwd bent welke geuren jou kunnen helpen om heerlijk te slapen!

Volgens onderzoek heeft ruim 60% wel eens last van slaapproblemen. Het is verleidelijk om slaappillen uit te proberen om toch een goede nachtrust te pakken. Helaas hebben deze pillen grote nadelen en kan je er snel afhankelijk van worden. Gelukkig heeft Moeder Natuur voor bijna alles een oplossing bedacht. Zorg gewoon dat je deze geuren door je slaapkamer verspreid om als een roosje in slaap te vallen! 

Kalmerende geuren

Natuurlijke geuren hebben een grote impact op allerlei verschillende aspecten van ons dagelijks leven. Denk aan ons koopgedrag en stressgehalte. De volgende geuren zijn ook nog eens bijzonder effectief voor een betere nachtrust. Zo zou je door het ruiken van deze geuren beter in slaap vallen én mooiere dromen beleven.

  • Lavendel
  • Vanille
  • Jasmijn
  • Rozengeur

Volgens Dr. Andrew Weil, een professor van de Amerika’s meest gerenormeerde universiteit Harvard beweert zelfs dat het ruiken van jasmijn evenveel effect heeft als sommige kalmerings- en slaappillen. Genoeg reden om de pillen te laten staan en eens goed te snuiven aan dit witte bloempje, toch?

Lees dit artikel om te weten hoe jouw slaapkamer een oase van rust wordt met de juiste inrichting!

Hoe kun je de geuren het beste gebruiken?

Verspreid deze geuren dus regelmatig door je slaapkamer om beter te slapen. Dit kan je op verschillende manieren doen.

  • Gebruik producten met jasmijn en lavendel 
  • Leg een zakje met één van deze geuren onder je kussen
  • Doe een drupje jasmijn- of lavendelolie in de was bij je beddengoed
  • Koop een geurkaars of huisparfum in deze geuren

Zorg dat je niet (te veel) verschillende geuren door elkaar gebruikt, dan krijg je waarschijnlijk alleen maar hoofdpijn van de geuren explosie. Hou het bij je favoriete geur en zorg dat deze subtiel te ruiken is. 

Ga jij deze geuren gebruiken om beter te slapen? Lees dit artikel als je benieuwd bent naar de effecten van een wake-up light om makkelijker in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden!

Aanbevolen artikelen